Zorgtechnologie: dé oplossing voor de naderende zorgkloof?!

15 oktober 2019

We staan aan de vooravond van twee maatschappelijke uitdagingen: de toename van het aantal ouderen en gelijktijdig de afname van het aantal jongere mensen die de zorg voor deze ouderen kunnen realiseren. Het gevolg van deze ontwikkelingen is een zorgkloof; kunnen we al deze ouderen van de nodige zorg voorzien? Van een goede kwaliteit? En tegen een betaalbare prijs?

Zorgtechnologie wordt vaak genoemd als een mogelijke oplossing voor dit probleem. Maar is dat zo? Wat kan en wat kan niet? Wat vindt de cliënt er eigenlijk van? En waar ligt nu precies de meerwaarde?  Op deze en andere vragen zoeken we een antwoord tijdens het jaarlijkse UNO-VUmc symposium op 12 december 2019. Discussieer mee tijdens de paneldiscussie, of kom op de Zorgtechnomarkt te weten wat de favoriete zorgtechnologie van jouw ‘fellow’ zorgcollega is.

UNO-VUmc is samenwerkingspartner van GRZPLUS. Judy Bakker (Omring), Marije Holstege, Saskia Drijver (Omring) en Margriet Pol delen op het symposium hun ervaringen over zorgtechnologie binnen de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ).

Bekijk hier het programma