GRZPLUS op congres ‘EuGMS: European Geriatric Medicine Society’ in Valencia

18 september 2024

Van 18 tot 20 september 2024 bezoeken GRZPLUS-medewerkers Marisa Vaz, Astrid Preitschopf en Marije Holstege het European Geriatric Medicine Society congres om de meest recente inzichten en kennis op te halen. 

Op de foto, van links naar rechts: Anne Lubbe, onderzoeker ontwikkelpraktijk naar kwaliteit GR, waaraan GRZPLUS deelneemt), Marije Holstege, Astrid Preitschopf, Margriet Pol, Marisa Vaz, Sanne Pellegrom (onderzoeker OTHER studie waaraan GRZPLUS deelneemt).

Jaarlijks congres over ouderenzorg
Van 18 tot 20 september 2024 bezoeken GRZPLUS-medewerkers Marisa Vaz, Astrid Preitschopf en Marije Holstege het congres EuGMS: European Geriatric Medicine Society in het Spaanse Valencia. Dit is een jaarlijks internationaal congres over ouderenzorg, waar de meest recente inzichten en kennis met elkaar wordt gedeeld. Naast GRZPLUS-professionals gaat er een grote vertegenwoordiging mee van de samenwerkingspartners, zoals van het UNO-Amsterdam en het UNCZ-H. Op dit congres halen en delen de specialisten kennis over geriatrische revalidatie. Astrid Preitschopf en Marisa Vaz geven er beide een presentatie.

Kennis halen over geriatrische revalidatie
Op het congres zijn er diverse presentaties die de GRZPLUS’ers bezochten. Daarnaast zijn er bijeenkomsten van een ‘special interest group’ , met onderzoekers op het gebied van geriatrische revalidatie. Hier worden de nieuwe onderzoeksresultaten gedeeld en ook plannen gemaakt voor de toekomst.

Kennis delen over de onderzoeken binnen GRZPLUS-verband
Daarnaast delen de GRZPLUS-collega’s ook de kennis van de onderzoeken die zij doen binnen GRZPLUS door twee presentaties:

1: De resultaten van het onderzoek binnen GRZPLUS naar thuisrevalidatie
Astrid Preitschopf presenteert haar onderzoeksresultaten (met een zogenaamde ‘poster’) over het actiegerichte onderzoek/experiment naar de opzet van optimale organisatie rondom ambulante revalidatie. Dit onderzoek is uitgevoerd in co-creatie met het behandelteam en in samenwerking met de onderzoeksgroep, naast Astrid bestaande uit Marije Holstege, Margriet Pol en Bianca Buurman. De resultaten uit twee eerder uitgevoerde onderzoeken als onderdeel van haar promotietraject waren de basis voor een GRZPLUS-experiment op Omring-locatie Nicolaas.
Dit waren de resultaten uit een literatuurstudie:
Artikel: effectiviteit van ambulante GR en hoe geef je AGR beste vorm voor eerder thuis revalideren – GRZPLUS

en een studie naar ervaring en meningen over het organiseren ambulante revalidatie:
Artikel: The design elements of outpatient geriatric rehabilitation from patient, healthcare professional, and organizational perspective; A qualitative study – GRZPLUS.

2: De eerste resultaten van een internationale studie naar thuisrevalidatie
Marisa Vaz presenteert de eerste resultaten (met een zogenaamde ‘poster’) van de internationale studie naar thuisrevalidatie, met als doel om van elkaar te leren en basisprincipes van thuisrevalidatie te delen. 14 landen en 46 experts namen deel aan deze studie. De onderzoeksgroep bestaat uit: Astrid Preitschopf, Marisa Vaz, Wim Groen, Margriet Pol, Marije Holstege, Bianca Buurman. De resultaten worden gedeeld door middel van een posterpresentatie. Ook worden de resultaten gepresenteerd door de onderzoeksgroep in een bijeenkomst met experts op het gebied van geriatrische revalidatie. 

Eerder waren GRZPLUS’ers in 2021 op het EuGMS-congres in Londen en in 2023 in Helsinki.  Meer hierover:

campagnebeeld congres EuGMS 2024