CO-FIT+ helpt Ton de Bruin (71) bij revalidatie na corona

17 augustus 2020

CO FIT+ is ontwikkeld door GRZPLUS, het samenwerkingsverband van zorgorganisaties De Zorgcirkel en Omring. Specialist ouderengeneeskunde Corinne Eckes legt uit: “Dat kunnen verschillende problemen zijn. Fors conditieverlies, maar ook problemen met slikken. Of mensen die rouw moeten verwerking of angstig zijn. We kunnen allerlei behandelaren inzetten. Naast een fysiotherapeut of een ergotherapeut kunnen we ook maatschappelijk werk, een diëtist of een logopedist inzetten.

Veel mensen met klachten nog zonder hulp

De behandelaren zijn nog op zoek naar mensen die corona hebben gehad, daar nog steeds hinder van ondervinden, maar weinig of geen hulp krijgen. “Als je ziet hoeveel mensen er besmet zijn geweest en in het ziekenhuis hebben gelegen en hoeveel er bij ons hebben gerevalideerd of bij de medische specialistische revalidatie zijn geweest, dan moet er nog een groep thuis zitten die we kunnen helpen”, aldus Eckes.

Lees door over het herstel van Ton de Bruin en bekijk zijn videoverslag op NHNieuws

Eerder verscheen het artikel van Simone van der Lee: ‘Omring en Zorgcirkel komen met speciaal revalidatieprogramma voor coronapatiënten’. Lees door

Lees meer over CO FIT+ op de speciale pagina op deze website.