GRZPLUS werkt mee aan Verenso behandeladvies Post-COVID-19

2 december 2020

Het GRZPLUS-team van De Zorgcirkel en Omring kijkt trots terug op de samenwerking met Verenso bij de totstandkoming van het behandeladvies Post-COVID-19 Module Ambulante geriatrische revalidatie. Het advies werd 1 december 2020 gepubliceerd door Verenso . In een tijd van (nog) veel onbekendheden en onzekerheden ontwikkelde GRZPLUS het speciale revalidatieprogramma CO FIT+ dat (ex)-coronapatiënten weer perspectief op herstel gaf. Verenso maakte van het door GRZPLUS ontwikkelde CO FIT+ pad gebruik bij het opstellen van het behandeladvies. Een compliment aan allen die in een korte tijd tot dit resultaat kwamen!

Verenso Subwerkgroep Module Ambulante geriatrische revalidatie:

  • Dr. M.S.Holstege (Marije), senior onderzoekerGRZPLUS (Omring en Zorgcirkel) en wetenschappelijk adviseurRvB Omring (Voorzitter)
  • Drs. A.J. de Groot (Aafke), specialist ouderengeneeskunde, kaderarts GRZ, Amsterdam-UMC
  • Drs. J. J. Tauladan (Joyce),specialist ouderengeneeskunde, GRZPLUS (Zorgcirkel)
  • Drs. J.W.F.A. Vrancken (Jisca), specialist ouderengeneeskunde, kaderarts GRZ
  • Drs. C.M. Nieuwenhoff (Carla), specialist ouderengeneeskunde, kaderarts GRZ, medisch directeur De MARQ

In 2021 werkte een internationale groep van onderzoekers op het gebied van Geriatrische Revalidatie samen om overeenstemming te krijgen over het doel en de inhoud van GR aangezien hier internationaal veel verschillen in zijn. Deze overeenstemming helpt de verdere samenwerking en vergelijking in internationaal perspectief en het van elkaar leren van best practices. De groep heeft een vertaling heeft gemaakt van de Nederlandse aanbeveling COVID-19 geriatrische revalidatie van Verenso naar een internationale aanbeveling: Guidance on the management of post-acute COVID 19 patients in geriatric rehabilitation. GRZPLUS leverde met de CO-FIT+ behandelpaden een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse aanbeveling. Lees door…