Update en uitbreiding revalidatieprogramma CO FIT+

25 juni 2020

Het nieuwe revalidatieprogramma CO FIT+ van GRZPLUS is uitgebreid met een 1e lijn geriatrisch revalidatieprogramma. Eerder introduceerde GRZPLUS het ambulant programma en het klinisch pad voor (ex)-COVID-19 patiënten. Het programma wordt continu bijgewerkt en via deze site aangeboden. Ook worden de handleidingen bij de behandeldoelen en klinimetrie bijgewerkt. Het nieuwe 1e lijn programma werd gemaakt aan de hand van de meest recente inzichten uit wetenschap en praktijk. 

Door de pandemie ontstaat een nieuwe groep revalidanten waarvoor intensieve revalidatie cruciaal is. CO FIT+ ondersteunt deze revalidanten en hun naasten om het leven na een ziekenhuisopname weer op de rit te krijgen. Lees hier verder over het CO FIT+ programma van GRZPLUS.

Het complete geriatrisch revalidatieprogramma voor COVID-19 patiënten is op deze website te downloaden.

Stichting Topcare maakt een serie artikelen over Topcare in tijden van corona. Op 29 mei verscheen het artikel over CO FIT+, een aangepast revalidatieprogramma voor een nieuwe groep revalidanten; mensen met Covid-19. Deze patiënten hebben vaak een combinatie van complexe zorgvragen, zoals longproblematiek, lage belastbaarheid, angst en vermoeidheid. Dat vraagt om een samenvoeging van reguliere GRZ zorgpaden. Revalidatie is zelfs al mogelijk in de besmettelijke fase. Lees hier het interview met dr. Marije Holstege, onderzoeker GRZPLUS, Joyce Tauladan, specialist ouderengeneeskunde De Zorgcirkel en Wendy Goos, manager GRZ Omring.