AR app valpreventie Hololens

15 oktober 2019

Ambulante revalidatie Zorgtechnologie

Door: studenten Minor Zorgtechnologie

Onderzoek naar valpreventie in combinatie met de HoloLens en Augumented Reality.

Melanie Backers, Merel Wels Beerent Vos, Niels van Egmond, Romy Sleben, Jade Weeda en Alisa Groeneveld:

Voor de minor Zorgtechnologie is onderzoek gedaan naar valpreventie in combinatie met de HoloLens en Augumented Reality. Het projectteam heeft zich voornamelijk gefocust op en hoe de HoloLens + zijn applicatie op de beste manier kan aansluiten bij de doelgroep ouderen.

Als uitkomst is er een advies geschreven over hoe de app het best verbeterd kan worden. Hieruit kwam naar voren dat de app de niveaus: “zitten, staan en lopen” heeft en dat de thema’s: “natuur, sport en muziek” het meest bij de doelgroep aansluit. Het onderzoek is nog niet klaar. In de toekomst zal een volgende groep de app mogelijk gaan bouwen en verder testen. Ook wordt er dan gekeken naar de effectiviteit van de HoloLens wanneer deze wordt ingezet bij valpreventie.”

Vanuit de master Digitale innovatie voor zorg en welzijn is er (ook) een onderzoek naar de Hololens gedaan, waarvan resultaten veelbelovend zijn. Deze hebben aanleiding hebben gegeven voor nader onderzoek, dat aan het LUMC plaatsvindt. De Hololens is al in gebruik bij De Zorgcirkel.