Nieuw: Academische ontwikkelpraktijk GRZ

24 april 2019

Om wetenschap en praktijk nog beter op elkaar te laten aansluiten start in 2019 de Ontwikkelpraktijk GRZ. De praktijk voor wetenschappelijk onderzoek binnen de geriatrische revalidatie is een initiatief van GRZPLUS, Naarderheem van Vivium Zorggroep, Zonnehuisgroep Amstelland en UNO-VUmc.

Op de eerste Topcare Praktijk- en Wetenschapsdag werd – als verrassing voor de aanwezigen – een overeenkomst getekend voor de Ontwikkelpraktijk GRZ. Op de foto v.l.n.r. Marco Wisse (Vivium Zorggroep), Anne Verldhof (Omring) , Ronald Buijs (De Zorgcirkel), Nelleke Vogel (Zonnehuisgroep Amstelland) en Cees Hertogh (UNO-VUmc).

Vanuit het veld ontwikkelen de nieuwe partners de thema’s ambulante revalidatie en kwaliteit van zorg. Dit betekent dat binnen de zorgcentra medewerkers en onderzoekers samen praktijkonderzoek doen, gebaseerd op wat ze zien gebeuren op de werkvloer.

Lees het artikel ‘GRZ-onderzoek opzetten is als een zeiltocht zonder kompas’ van Topcare over de ontwikkelpraktijk en de eerste Topcare Praktijk- en wetenschapsdag.

Nog meer GRZPLUS nieuws was er over de SO-HIP studie. Dr. Margriet Pol, Kirsten Rous (ergotherapeut Omring) en Shanna Maas (ergotherapeut Zorgcirkel) gaven een workshop over de studie naar het gebruik van sensortechnologie bij de geriatrische revalidatie.