Vernieuwd Revalidatiecentrum Hoorn

18 mei 2018

Sneller, beter en prettiger revalideren met de nieuwste revalidatieapparatuur

Eind april ’18 werd het vernieuwde Omring Revalidatiecentrum Hoorn officieel in gebruik genomen. Het centrum is gevestigd in Omringlocatie Lindendael en is recentelijk verbouwd en uitgebreid met de meest geavanceerde revalidatieapparatuur van Motek, Hocoma en Monitored Rehab Systems.

Door middel van digitale technologie kunnen dagelijkse situaties nagebootst worden zodat mensen nog doelgerichter en sneller kunnen revalideren. Daarnaast krijgen revalidanten, samen met de therapeut, beter inzicht in de gemaakte vorderingen.

Het nieuwe revalidatiecentrum in Hoorn is hiervan al een mooi resultaat van het samenwerkingsverband GRZPLUS met De Zorgcirkel. Een belangrijk aandachtspunt binnen GRZPLUS, naast de diverse revalidatielocaties, is het ontwikkelen van meer mogelijkheden voor revalidatie- of herstelzorg thuis. Door snellere en betere mogelijkheden voor revalidatie en herstel van ouderen thuis kunnen zij korter in het zieken- of verpleeghuis verblijven.

Geavanceerde revalidatieapparatuur

Omring beschikt sinds kort over geavanceerde revalidatieapparatuur van Motek, Hocoma en Monitored Rehab Systems. Door middel van digitale technologie kunnen dagelijkse situaties nagebootst worden zodat mensen nog doelgerichter en sneller kunnen revalideren. Daarnaast krijgen revalidanten, samen met de therapeut, beter inzicht in de gemaakte vorderingen.