GRZPLUS viert eerste lustrum met PLUS 5 Festival

27 december 2022

Al vijf jaar brengen De Zorgcirkel en Omring kennis, ervaring en onderzoek op het gebied van ouderenzorg en revalidatie bij elkaar. Met ons samenwerkingsverband GRZPLUS. Deze mijlpaal vierden we met alle GRZPLUS-collega’s op het PLUS 5 Festival dat in het teken van elkaar ontmoeten stond en bijpraten over de ambities en ontwikkelingen van GRZPLUS.

Bekijk de korte festivalfilm, met bijdragen van Marije Holstege, Wendy Goos, Astrid Preitschopf, Daniëlle Santen, Anne Lubbe, Corinne Eckes, Marjory Smiers en Jolanda Buwalda over het bijzondere en het belang van geriatrische revalidatie en herstel.

Mijlpalen 5 jaar GRZPLUS
Gastvrouw Marjory Smiers (directeur van Zorgcirkel GRZ) blikte terug op het ontstaan van de samenwerking en op de mijlpalen van 5 jaar GRZPLUS, zoals het behalen van het Topcare predicaat, het CO-FIT+ programma, het onderzoeksklimaat bij Omring en De Zorgcirkel en de sterke ontwikkeling van ambulante revalidatie. Bekijk hier de presentatie over onderzoek in de praktijk van GRZPLUS die op het festival gegeven is aan collega’s.

Samenwerking
De GRZPLUS collega’s bezochten vervolgens verschillende themazones over:

  • onderzoek in de praktijk;
  • ambulante revalidatie;
  • e-health oplossingen voor geriatrische revalidatie en;
  • in een Kennisquiz GRZPLUS werd ieders kennis getest.

Vooruit kijken
Een jubileum is reden om terug te kijken, maar juist ook om vooruit te kijken. GRZPLUS heeft plannen om de komende jaren de samenwerking met andere zorgpartijen uit te breiden en te intensiveren, voor een nog betere revalidantreis. Dat kwam goed tot uiting in de diverse thema’s en in het gesprek van Jolanda Buwalda, bestuursvoorzitter Omring en Marjory Smiers over de gezamenlijke plannen.

Tot slot werd bekend gemaakt dat er een artikel “Effectiveness of Ambulatory Geriatric Rehabilitation After Inpatient Geriatric Rehabilitation or Hospitalization: A Systematic Review and Meta analysis” van Astrid Preitschopf, Marije Holstege, Andrea Ligthart, Wim Groen, George Burchell, Margriet Pol en Bianca Buurman wordt gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Age and aging journal van de Britisch Geriatric Society. Een prestatie om enorm trots op te zijn!

Onderzoekend leren is onderdeel van het werk van iedereen in de zorg
Nadat het artikel is gepubliceerd dan zal dit, net als eerdere artikelen, proefschriften en studentenprojecten te vinden in onze Kennisbank GRZ. Wilt u meer weten over de feiten en cijfers van GRZPLUS onderzoek. Neem contact met ons op.

Feiten en cijfers GRZPLUS Onderzoek 

Vol energie, nieuwsgierigheid, ontmoetingen en nieuwe kennis gaan we vol vertrouwen de toekomst in met GRZPLUS: voor een nog sneller, beter en prettiger herstel van ouderen.

Heeft u een idee voor de volgende 5 jaar van GRZPLUS of bent u op zoek naar een volgende stap in uw carrière? We maken graag kennis. Neem contact met ons op en volg ons via LinkedIn GRZPLUS